Rubrik..rubrik..nä jag kommer fan inte på någon

Dagarna går ändå ganska fort. Det är väldigt bra! Snart lördag! Snart Matilda<3

Det här inlägget var svårt att börja, börjar man skriva så flyter det på ganska bra sen. Som nu. Jag e trött, i morse var det då inte långt ifrån att jag stallde om klockan en timme och sov! Men svenska är ett skolämne det med, bäst att vara närvarande. Måndagar och tisdagar är inte speciellt roliga skoldagar. Men nu är det onsdag imörrn, det innebär en helt ok dag. Ska på studiebesök imörrn på tingsrätten i Örebro, fika innan med gänget från Sociala frågor, det blir skoj det! ett bra gäng:) Sen får vi se på nått stolpskott som står åtalad för våld mot tjänsteman.

Snacka om idé torka idag, jag e för död i skallen. Orkar inte ens irritera mej på nått speciellt, eller jo, men alla här vet ju att de finns sånt som kallas U-länder och att i Afrika har vi svält och elände, tydligen anser inte alla att detta stämmer, men det får fan stå för dem oxå.

Nu ska jag lyssna klart på hockeyn, prata med Matilda och sen sova till 7!!!
HEJA FBK!

Spogge älskar sin Malle<33
M<3M

"Gäsp" Söndag

Söndag, de gör inte så jävla mkt den här veckan. Jag vill att de bara ska gå snabbt som fan fram till lördag så jag får åka de där slöa tåget upp till Matilda! Den här helgen har inte vart så speciell. Öppet hus igår gick bra. Pratade med Marie Kilk och blev nöjd med resultatet, skolan kommer ändra på sloganen så den inte förknippas med US Army längre. Det här bevisar väl ganska reält att lite bestämdhet och åsikter kan göra förändrring:) Nu ska jag bara hitta rektorn så jag kan få min reseersättning!

Oj, jag har redan lite att skriva om. Undra vad fan jag ska pressa fram för nått idag då... Kommit fram till att de spelar ju fan ingen roll om program som PhotoShop går att ladda ner olagligt eller inte, man lär behöva en manual för att kunna göra nått i programet ändå-.- Usch nu är jag trött, klockan är 21.41, jag är trött! Min barndom har gått upp i rök, här sitter man i en sunkig fotölj med skäggstubb,kaffe,tända ljus och lyssnar på radio! Skratta ni, verkligheten kommer ikapp er med! Tur jag har en så fantastisk flickvän<3 Älskar dej Matilda<3

Sen har jag lovat Filip att skriva ett inlägg tillägnat han, så de får bli det här inlägget!

Nä nu har jag hållt liv i det här väldigt mycket längre än jag trodde jag kunde. Ni får sova gött och allt sånt, och kom ihåg..När Spogge har talat, ja då är de så:)

M<3M


Jag tänkte bara..

Oj, jag har skrivit mycket blogg senaste dagarna, nu blir det inget långt inlägg i och för sej. Men ändå ett inlägg! Ska snart åka in till Öppet Hus på skolan..var tvungen att kliva upp i sängen förut, kunde inte ligga och tänka på hur förbannad jag är på vår käre rektor. Får jag inte med min insändare i tidningen så ska jag fan printa ut 30 exemplar av den och sätta upp på hela skolan!

Inlägget nu ska dock handla om den underbara människa som gjort min grymt snygga header på min blogg! Matilda är grymt duktig och behöver bara inse det själv:) Jag tycker ni tar och besöker hennes blogg också, dels för att läsa, dels för att se hur henned grymma header ser ut! BESÖK: http://scarything.blogg.se/ !!

7 dagar kvar till jag får träffa dej älsk<3 Spogge längtar massor!

Nu ska jag dra mej, och gissa om skolan ska få fullt upp med mej...

M<3M

Fredag men icke helg..och lite snagg!

Jag har klippt mej, efter lite om och men blev det.."trumvirvel"..snaggat! Äää..det är enkelt att sköta och jag passar väl relativt bra i det. Hår är bara ett jävla problem. I och för sig, nu tror ju som vanligt folk att jag är nazist, men dem/ni som tror det får väl tro det då. Ja, jag har en harrington jacka( en sådan här: http://www.thisway.se/product/553/Summer+Harrington) och ett par Dr Martens kängor(ett par sådana här: http://www.shock.se/system/search/product.asp?id=405) och jag tycker både min jacka och mina kängor är snygga och bekväma. Jag använder dock inte mina kängor så mkt längre, varför vet jag inte. Det tråkiga med det hela är att just bli kallad nazist, inte personligen, utan bakom ryggen, så där snyggt som "fan mogge är nazist, visste du det?", missförstå mej inte, ni som skämtar är inte dem jag snackar om nu, utan dem som verkligen tror jag är nazist. Måste säga att de känns konstigt att bli kallad nazist när man går runt med en Anti-Nazi patch på armen och är med i Vänsterpartiet. Fattar inte det här med att dömma folk efter klädsel. Om det är nazistiskt att ha harrington jacka och kängor och snaggad skalle, då är det alltså brat-aktigt att ha modekläder? Jag gillar min klädstil, jag trvis med den ni andra slipper faktiskt göra det. Ni har en egen fri vilja.
Jag är trött på fördommar, jag är trött på folks skitsnack. Vart tog ärligheten vägen?

Nä nu ska jag fortsätta se på tv, åter igen såg jag Idol, jag vet fortfarande inte varför. Men jag hejar på Lars och hatar Johan eller vad nu pojken heter. jaja, nu har jag klagat klart.
Spogge Älskar Matilda, det kommer han alltid göra. Snart får vi träffas:)<3

M<3M

Insändare!

Helt plötsligt sitter jag i skolan och skriver blogg. Min dator hemma igår var inte den snällaste, så jag kunde aldrig skriva klart det här inlägget igår. Igår retade rektorn upp mej igen, den här gången skrev jag en insändare till NA! Den har ni här:

Samma rättigheter? Tydligen inte.
Jag går på Alléskolan i Hallsberg, en skola jag trvis på. Bra lärare och bra klasskamrater. Men ledningen på skolan är jaskeptisk till faktiskt. Skolan bestämmer att ha en Öppen dag, det vill säga en dag där andra människor får komma och se vad vi gör. Denna dag lades på en lördag. Det är en obligatorisk närvaro för oss elever. Skolan ger elever utanför Hallsberg frikort till bussar och tåg då våra busskort inte gäller på helger. Men vi som inte har kolektivtrafik in till Hallsberg, vad ska vi med detta frikort till? och hur ska vi ta oss in till skolan? En av rektorerna( rektorn för bland annat samhällsprogramet som jag då går) hävdar att dem hade räknat med att vi skulle få skjuts av föräldrar eller kompisar in till Hallsberg. Men varför ska vi på glesbygden behöva lägga ut dem bensinpengarna för att ta oss till skolan när alla andra slipper betala en enda krona för att komma till skolan? Vi får ingen ersättningstrafik, och hade jag inte gått upp till rektorn och krävt min rätt
som elev, att få ha samma möljligheter som alla andra elever, så hade inget hänt alls. Jag är trött på att ses som ett problem, jag vill ha samma möjligheter som dem som bor i Hallsberg. Det här gäller inte bara mig, det gäller alla på glesbygden. Varför ha en obligatorisk skoldag en helg, när ni inte ens kan se till att alla elever är på skolan? Jag känner mig dåligt bemött och att jag mest är ett problem. Jag har tur, mina föräldrar ställer upp och skjutsar in mig på lördag, jag har tjatat till mig en reseersättning för dem 8 milen jag har fram och tillbaka från skolan och hemmet. Ska det verkligen behöva vara så? Jag uppmanar alla som inte kan åka buss eller tåg till skolan på lördag att söka reseersättning. Det har vi rätt till.
 
Morgan Pettersson SP2A

Jag hoppas dem tar med den. Nu ska jag fortsätta jobba med Ronald Reagan! hade bra:)

M<3M


Jag har skrivit till Marie Kilk

Idag har jag haft körlektioner för första gången! nervöst! men det gick bra:) nu är jag hemma och pratar med älsk! sen kom jag på att jag va sur på Marie Kilk..så jag skrev till henne, ni ser mejlet nedanför:


Hejsan Marie.


Jag gör ett nytt försök med att göra min röst hörd, fler än jag har försökt, men ingen jag pratat med har lyckats. Jag skickade ett mejl till dig tillsammans med en klasskamrat angående frågan om våran slogan. Jag har pratat med flera lärare och elever, inga namn nämda, och alla tycker vi likadant. Våran slogan är ett stort misstag. Varför har vi samma slogan som amerikanska armén? För vi har tagit den rakt av. Ni hävdade att det fanns en grupp som diskuterat slogan och det paketet, vilken grupp var det? Som bevis på vilket misstag ni har gjort skickar jag här en länk, en länk där jag visar vad det första som kommer upp när man söker på "Be all you can be" är: http://www.google.se/search?hl=sv&q=Be+all+you+can+be&meta= Jag, vi, förstår inte varför ni inte ser till oss elever, vi som ska gå på skolan, det är ju ändå vi som ska gå på skolan? Jag vill inte bli förknippad med ett land som utsätter civila människor för fara, jag vill inte förknippas med ett land som använder tortyr lagligt. Kan du inte förstå att vi tycker det är sjukt att ni lagt pengar på något som redan är upptaget? Jag ser hellst att du svarar på detta mejl, och att du tar till dej kritiken och går ut på skolan och informerar! Vi har en ledning på skolan som vi inte ens vet vad dem heter eller jobbar med! Får jag inget svar eller någon slags respons kommer jag driva det här vidare på mitt eget lilla sätt: prata med elevrådet, få till en diskusion som du så snällt undviker och så kommer jag skriva en insändare i NA.


Jag hoppas du svarar.

MVH Morgan Pettersson SP2A

Jag vet inte om någon håller med, jag vet några som gör, Jag tycker det är jävligt sjukt att ha samma slogan som amerikanska armén i alla fall.

Spogge Älskar Malle, snart är det dags att åka tåg till dej Älsk<33

M<3M


Politiskt våld?

Oj, andra dagen i rad jag skriver blogg! Matilda inspererar mej till att skriva:) Även om det handlar om saker som hon kanske inte är jätteintressrad av så är det hon som ger mej insperation till ALLT jag gör:)<3

Kollar på Debatt, dem diskuterade nyss politiskt våld mellan vänster och höger. Jag måste säga, min syn på politiskt våld har ändrats. Jag är fortfarande inte för våld, absolut inte. Går det att undvika så ska man verkligen göra det. Men när det gäller nazistiska och rasistiska orginisationer gäller det bara inte vänsteranhängares säkeret det gäller, det gäller allas säkerhet.  Vi vanliga svenskar, du och jag, kan inte tiga ihjäl nazismen, vi måste diskutera, det hjälper inte att slå ett hjärnrör i skallen på dem, de gör de bara värre. Men genom att göra motdemostationer och liknande, kan vi inte bara visa vårt ogillande emot deras åsikter, utan också se till att alla går säkra på stan. (här har ni ett exempel på hur det kan hjälpa att protestera öppet mot dem: http://www.socialisterna.org/sv/2/1/3346/ ) Jag är för demokrati,jag är för yttrandefrihet, men varför ska vi tillåta orginisationer som vill avskaffa den men som gömmer sej bakom den?

Som sakt, jag e inne i en politisk period! Men vi kan inte stå tysta, vi kan inte hålla käft. Varken mot nazismen eller något annat. Även om man inte är politiskt intresserad, även om man inte orkar bry sej om att tycka, så finns det alltid något man kan säga till om. Visa din åsikt, visa vad du tkr:)

Undrar varför jag alltid hamnar i soffan på söndagar, suttit här sedan 9 imörrse tack vare min bror som så snällt väckte mej med musik.. LAN borde va straffbart-.-

Det bästa är ändå att det idag bara är 13 dagar kvar tills jag får träffa Matilda igen. Det är det bästa som finns! Vackrare och underbarare tjej finns inte<3

Nu ska jag fortsätta se på tvn, dagdrömma om Matilda.

Hade bra!

M<3M

Kamrater! Förene eder!

Undra om jag skulle skriva ett sånt där roligt politiskt inlägg som alla gillar (kanske inte). Nä, inte ett helt inlägg om politiska funderingar, det blir för jobbigt för dem få tappra läsare jag har. Men jag tycker det är skitskoj att vi fortfarande har människor i den här världen som anser att marknadsekonomi är det bästa sättet att ha en ekonomi på. Nu har det bevisats, än en gång, att det bara försätter hela världens ekonomi i kris. Frågan är ju varför vi vanliga människor ska behöva lida för att slipsfacisterna i USA (direktörerna för bolåneinstituten och bankerna) ska klanta till det? Ännu bättre fråga är varför USA:s medborgare nu ska få rädda slipsnissarnas misstag? Ska förklara det här för den som läser men undrar vad fan jag snackar om: USA är ett land där liberalismen styr, liberalismen vill att staten (alltså presidenten och regeringen) ska lägga sej i så LITE som möjligt, dem vill att privatpersoner ska äga företagen och inte staten. Om en privatperson äger ett företag är det den som bestämmer vad företagets produkter ska kosta, vad hans arbetare ska ha i lön osv. Det är även han som väljer att sparka folk. Ta volvo som exempel. Det är ett privatägt företag, det vill gå med så mkt vinst som möjligt, naturligt, men till vilket pris? Volvo förlorar pengar på något dem tkr är bra, liberalisemen(de är ju den som ser till att vi har finanskrisen) och nu måste dem sparka tusentals personer. Bara jag som tycker det är fel? för medans arbetarna får gå, så sitter direktörerna där och lyfter sina feta bonusar. Är företaget statligt ägt (vi äger företaget, vi som betalar skatt), då går all vinst tillbaka till oss, till oss som betalar skatt. Vi får tillbaka pengarna. och det är mycket svårare att få sparken efter som företaget inte drivs i vinssyfte på samma sätt.

Min åsikt: marknadsekonomi är en dröm för rikemansbarn som tror att alla är vinnare på ett system där dem rika blir rikare, och dem fattigare förpassas till gatan. Krossa kapitalismen, Kamrater! Förena eder!

Oj..de blev visst politiskt:) Men jag e nöjd med det jag skrev. Idag har jag förövrigt väntat på att Matilda ska komma hem från allt skoj hon vart på:) Nu är hon hemma, så vi pratar och ser på fotboll, tyvärr på varsit håll:( Men om 14 dagar så sitter vi i samma soffa:)<3 Matilda betyder mest för mej, hon är min insperation till livet<3
Tack för du finns älskling<3 Tack för att du är du<3

Nu blir det till att se på fotboll! Heja Sverige!!

M<3M


21 dagar kvar på lidandet

3 Veckor kvar idag, 3, veckor kvar på de här lidandet.

Det är riktigt svårt att lämna sin livs kärlek på en perrong, att kliva på ett tåg som ska ta än 50 mil söder ut. Det är svårt att vara stark då, att kunna hålla sina känslor i styr. Tårana rinner ändå ner för kinderna, ovavsett om man kämpar för att hindra dem tränga fram. Av all smärta, är det tamefan den värsta, att se sin livs kärlek, sakta gå tillbaka mot bilen för en hemfärd. Enda från den stunden att jag kysser min Matilda farväl, kliver på tåget och går med röd gråtna ögon mot min plats börjar lidandet, lidandet som håller på i 11 veckor. Kan ni som bor max 20min ifrån eran pojkvän/flickvän förstå hur 11 veckor känns? Nu är det 3 veckor kvar på lidandet.

De finns mkt man kan skriva i en blogg, de finns mkt skit jag skriver i min blogg, men det här blogginlägget är utan tvekan det som innehåller mest sanning, mest åsikter, mest hjärta. För är det något jag i denna sjuka världe älskar, Så är det min Matilda. Hon är mitt allt, mitt liv. Jag skulle kunna skriva i flera timmar om min kärlek till dej Matilda, jag väljer att visa den om 3 veckor istället, och varje dag fram tills dess. För jag vet, att är det en människa jag kan lita på är det Matilda, världens bästa Matilda, världens vackraste<3

I Only Wanna Be Whit You<3

M<3M


RSS 2.0