Mubaraks fall är första steget

De Egyptiska folket visade vägen genom att avsätta diktatorn Mubarak. USA, EU och Sverige stod stumma inför folkens uppror i norra Afrika och mellanöstern. Både USA och Sverige har militära avtal med Egypten och ville absolut inte stödja folkets kamp mot Mubaraks regim. Profiten går före behov och mänskliga rättigheter enligt kapitalismen. Att sen Obama går ut och stödjer folkets revolution är bara ett spel för gallerian. Även om Mubarak tvingats avgå genom massiva folkliga protester och arbetarnas strejker runt om i Egypten, så sitter hans närmsta män inom militären fortfarande på de höga hästarna och styr nu Egypten.

USA, EU och Sverige har alltså ingen anledning att gråta allt för mycket, de har redan ompositionerat sig och har nu hittat "nya" lakejer, villiga att springa imperialismens ärenden. Man ska dock absolut inte underskatta folkets kraft. Det som började i Tunisien och Egypten sprider sig nu till länder inom regionen. Algeriet, Jemen, Jordanien, Iran är bara några få exempel på länder där folken nu sett vad som går att åstakomma som kollektiv!

Egypten står nu inför nästa steg i revolutionen. Mubarak har försvunnit, men hans regim sitter kvar och nyliberalismen består. Det är bara att hoppas på en fortsatt kamp från folket som till slut leder till verklig demokrati och frihet för folket.
Helt klart är dock att Egyptens folk har visat omvärlden att det går att förändra! Inom EU så håller euro sammarbetet på att spricka, allt fler länder hamnar i kriser där arbetarklassen får betala notan! De stormar på kapitalismens hav, måtte stormen sänka den ruttnande skutan kapitalismen består av!


Egyptens folk visar vägen!

Revolutionen i Egypten visar väst att arabvärlden inte längre går med på imperialismens dans. Folket i Egypten har fått nog efter 30 år av diktatur från Mubarak, de kräver nu demokrati och social rättvisa, något som jag står bakom till 100%! Det gör mig illamående att se liberaler som Carl Bildt eller vilken liberal skribent som hellst prata om faran med revolutionen: "Islamiska Brödraskapet kommer ta makten och deras kvinnosyn vet vi ju om". Man ser alltså hellst att diktaturen Mubarak sitter kvar vid makten, för sina egna intressens skull. Det skrämer hela väst något så in i helvete att folkmassorna nu reser sig från förtryck och kräver sina rättigheter.

Usa:s och EU:s reaktion på revolutionen är att Mubarak nog inte bör ställa upp för omval och hellst avgå, men så mkt mer påtryckningar finns inte. Det är inte så konstigt heller, Usa har länge allierat sig med Mubarak för att kunna kontrollera mellanöstern-området, och Sverige och EU har hur många avtal som hellst slutna med diktaturen i Egypten. Sverige säljer till och med vapen till Mubarak, vapen som nu säkerligen används av Mubarak-anhängar för att skjuta ner folkmassorna som kräver frihet! Väst har helt enkelt för många egna intressen i diktaturen Egypten för att kunna stödja revolutionen.

På svt:s Debatt (3/2 2011) diskuteras revolutionen i Egypten. Liberalerna hävdar bestämt att vi inte kan stödja denna revolution då det är "alldels uppenbart" att fundimentalister kommer ta makten och diktatur byts mot ny diktatur. Men det förvånar mig inte, det är den här människosynen liberaler har. Araber är galna muslimer som stenar kvinnor och piskar bögar. Att ett helt folk protesterar och kräver demokrati och social rättvisa, utan några som hellst tecken på fundimentalistisk inblanding, de skiter man i från liberalernas sida.

Revolutionen är folkets verk, revolutionen kan bara påbörjas, genomföras och avslutas av folket. Leve revolutionen i Egypten, och må dess vindar sprida sig!


RSS 2.0