Trevligt att ni läser..

Upptäckt att de är några stycken som läser min blogg, vilket självklart är jävligt roligt, förstår dock inte den här människan, som unnebarligen inte gillar mej speciellt mkt, vilket jag i och för sej inte bryr mej om, men tragiskt att personen ska behöva göra bort sej så jävla mkt som den gör.

Här följer kommentaren som personen så smart skrev:) lägg märket till jobbet personen lagt ner på att skapa en hotmail!

MoggeHater86  ([email protected]) om Rättvisan kommer aldrig segra..:
Mogge din jävla tönt, lär dig att stava! fuckface! Du pratar om normer o ideal, och det kan jag ju iochför sig förstå, då du är den fulaste varelse som bebott detta klot(jag vet inte om du kan klassas som människa för att du är så jävla ful)!



Känd, för vad?

Låg i soffan igår och tittade på tvn med familjen. Och självklart, som på alla fredagar, blev programvalet Let´s Dance. Förstår inte alls det underhållande i det hela. Men men. Det jag började fundera på igår var helt enkelt varför Blondinbella var med..En människa som tack vare sin rike far kunnat publecera sin blogg över hela internet. Nu kan ju ni hävda att jag är avensjuk på att hennes blogg läses av så många människor per dag, och självklart skulle det vara skoj med massvis med läsare, men skulle aldrig vilja vara i hennes sits.

Blondinbella har enligt mej ett stort ansvar. Blondinbella är en av dem människor som har störst inflyttande på människor, speciellt unga tjejer, här i Sverige. Då anser jag att man ska vara en bra förebild också.
Läste precis i hennes blogg om hur ledsen hon blev efter Gynnings och den där skatan på tv4 (hon som hade eftersnacket på Idol) hade hoppat på henne och kallat henne för " Lillgammal Skitgris" och sånt påhitt. Enligt Blondinbella så tipsar dem här andra 2 damerna om bra sätt att gå ner i vikt på, även för dem är den främsta målgruppen tonårstjejer. Blondinbella tycker detta är helt fel efter som dem normaliserar anoraxia och liknande sjukdomar.
Självklart håller jag med henne om att det är helt sjukt, men hon visar också vilken dubbelmoral hon själv har. I hennes blogg kan man tex läsa om skönhetstips och om trendtips och om hur hon själv beskriver hur hon kan ta ett glas vin eller två om kvällarna. Hon är trotsallt under 18, var då i alla fall.

Egentligen är det inte Blondinbella som person som jag hänger upp mej på, utan fenomenet. Människan är oftast väldigt lätt att påverka genom reklam, propagande och sånt. Kända personer fungerar ofta som idoler för yngre människor. Borde inte då media och dessa människor kunna utnyttja sitt läge och påverka samhället, påverka det så vi slipper dem här idialen?
Jag vill påverka genom mitt skrivande här i bloggen, inte till att hata blondinbella, inte till att hata borgare, sådana åsikter får ni skaffa er själva. Men till att se det vackra i varje människa, att se egenom mode och pengar. För alla kan påverka, det är bara att ge sej fan på att klara det!
Jag har bestämt mej, jag ska göra allt jag kan för att göra den här planeten till en bra plats att leva på. Bestäm dej du också!

M<3M


Dags att säga ifrån

Nu är det min tur att ta ställning i Israel mot Palestina. Valet är enkelt, Palestina är ett "land" som är totalt förtryckt av Israel. Israels bomber träffar i huvudsak inte Hamas-anhängare, Israels bomber träffar oskyldiga, barn. Israel släpper till och med fosfor bomber över Gaza, vilket innebär att huden på tusentals oskyldiga civila fräts sönder av dem starka kemikalierna. Läget är totalt katastrofalt ( http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3561&a=873998) endast pga Israels brist på medmännsklighet.

Israel började år 2002 ringa in hela västbanken ( http://sv.wikipedia.org/wiki/Israels_barri%C3%A4r_p%C3%A5_V%C3%A4stbanken) och alla dess invånare med en gigantisk mur. Murens syfte sades enligt Israel vara att stoppa självmordsbombare ifrån att komma in i Israel. I dagsläget sitter ca 1,5 miljoner människor innstängda på en landyta som inte är mycket större än Närke. Människorna kan varken ta sig ut eller in från västbanken.

Ända sedan Israel som stat bildades 1948 har det varit konflikter mellan araberna (som faktiskt bodde där innan Israel fick till gång till marken) och israeler, judar. Nu har den här  konflikten blivit så allvarlig att Israel, som kallar det här försvarskrig, börjat bomba sönder hela Gaza, det område som sedan länge redan är ockuperat av dem själva men där araberna, palestinierna bor. Palestinierna som alltså inte har något eget land, är ockuperade av en av världens största militär och har ingenting att sätta emot.
Israels motiv, enligt dem själva till att anfalla Gaza är att Hamas(det parti som faktiskt vann ett helt perfekt demokratiskt val) har skjutit missiler in på israelisk mark. Inget jag försvarar, men samtidigt förstår jag dem. Jag är absolut ingen anhängare av Hamas, men jag stöttar dem i motståndskampen mot Israel. Vad skulle det vara för skillnad mellan palestinska motståndsrörelsen (Hamas) och motståndsrörelser under WW2? Ingen alls enligt mej. Israel ockuperar, stänger in och nu bombar sönder ett litet landområde som befolkas av en befolkningsgrupp som drivits ifrån sitt land.
Att kalla det jag nu skrivit för antisemetism är löjligt, det är inte judarna jag föraktar, det är Israels politk!

Visa solidaritet med dem civila iGaza som får stå ut det mest fruktansvärda, världen måste visa Israel att det inte är acceptabelt!

Kämpa för Palestina!

M<3M

Första inlägget för i år!

Jag borde väl kanske sammanfatta min jul och nyår..Men jag tycker själv inte jag är bra på sånt. Så min sammanfattning blir helt enkelt att båda delarna var perfekta, speciellt nyår som jag fick spendera med min älskling, tack<3
Tyvärr (för mej, förhoppningsvis inte lika mkt för Matilda) åkte hon sen till Egypten, jag hoppas du haft det skönt och härligt. Själv har jag mest räknat minuterna tills du är hemma, vilket du alldeles strax är. Skönt att ha dej hemma igen så jag i alla fall kan få prata med dej ordentligt<3

Spogges blogginlägg är inget inlägg om jag inte får skriva av mej lite av mina åsikter. Jag känner ibland att jag borde hålla käft och fan inte säga emot eller uttrycka min åsikt efter som många säkerligen uppfattar mej som både jobbig och gnällig. Men som min flickvän och bästaste bästa vän sa,(det är samma person för den som inte fattade) om jag inte uttrycker min åsikt är jag inte jag.

Vi får lära oss (i alla fall vi som har Historia B på Alléskolan) att kritiskt granska den information vi tar åt oss. Att allt som sägs kanske inte är sant pga källan vill att just den ska framstå som bra och "dem andra" som dem dåliga. Trots att vi alla får höra att vi inte ska tro allt vi ser, hör och läser är det ändå precis det vi gör. Vi läser skvaller tidningar som Aftonbladet och ifrågasätter inte ens om det som står är sant.

Men den absolut största informations källan, och kanske också den viktigaste för dem flesta kommer från USA. Landet som styr värlsekonomin styr också media och där med många människors uppfattning om saker. Hur många förkastar inte Kuba som land pga USA klassar dem som en diktatur? Inte bara USA utan hela världen har samma syn. I tidningar, läroböcker och av lärare får vi höra och läsa att tex Kuba är en diktatur. Kuba har politiska fångar och absolut inget fungerande rättssystem.
Är det konstigt att det är just USA som är propaganda spridaren? och är dem själva så mycket bättre?
USA har stöttat väpnade grupper världen över för att störta socialistiska regeringar. Ta Contras som exempel (http://sv.wikipedia.org/wiki/Iran-Contras-aff%C3%A4ren ). USA har stöttat tallibanerna, Iran och Irak. För att sedan anfalla dem och klassa dem som terrorister.
Guantanamo basen då, inte fan har fångarna där varken fått rättegångar eller träffa anhöriga. Ändå är det länder som Kuba som är dem onda. Konstigt..

Gäller inte bara politik. Skönhetsidial sprids också via media. Världen är verkligen (tyvärr) ett Pluss och Minus samhälle där vissa människor är plus och vissa är minus. Jag är trött på den här sjuka jävla världen. Tur den har ljusglimmtar som min Matilda, annars skulle den vara ett enda stort svart hål.

Hur ska vi någonsin kunna uppnå världsfred när vi har stormakter som USA?

M<3M

RSS 2.0