Första inlägget för i år!

Jag borde väl kanske sammanfatta min jul och nyår..Men jag tycker själv inte jag är bra på sånt. Så min sammanfattning blir helt enkelt att båda delarna var perfekta, speciellt nyår som jag fick spendera med min älskling, tack<3
Tyvärr (för mej, förhoppningsvis inte lika mkt för Matilda) åkte hon sen till Egypten, jag hoppas du haft det skönt och härligt. Själv har jag mest räknat minuterna tills du är hemma, vilket du alldeles strax är. Skönt att ha dej hemma igen så jag i alla fall kan få prata med dej ordentligt<3

Spogges blogginlägg är inget inlägg om jag inte får skriva av mej lite av mina åsikter. Jag känner ibland att jag borde hålla käft och fan inte säga emot eller uttrycka min åsikt efter som många säkerligen uppfattar mej som både jobbig och gnällig. Men som min flickvän och bästaste bästa vän sa,(det är samma person för den som inte fattade) om jag inte uttrycker min åsikt är jag inte jag.

Vi får lära oss (i alla fall vi som har Historia B på Alléskolan) att kritiskt granska den information vi tar åt oss. Att allt som sägs kanske inte är sant pga källan vill att just den ska framstå som bra och "dem andra" som dem dåliga. Trots att vi alla får höra att vi inte ska tro allt vi ser, hör och läser är det ändå precis det vi gör. Vi läser skvaller tidningar som Aftonbladet och ifrågasätter inte ens om det som står är sant.

Men den absolut största informations källan, och kanske också den viktigaste för dem flesta kommer från USA. Landet som styr värlsekonomin styr också media och där med många människors uppfattning om saker. Hur många förkastar inte Kuba som land pga USA klassar dem som en diktatur? Inte bara USA utan hela världen har samma syn. I tidningar, läroböcker och av lärare får vi höra och läsa att tex Kuba är en diktatur. Kuba har politiska fångar och absolut inget fungerande rättssystem.
Är det konstigt att det är just USA som är propaganda spridaren? och är dem själva så mycket bättre?
USA har stöttat väpnade grupper världen över för att störta socialistiska regeringar. Ta Contras som exempel (http://sv.wikipedia.org/wiki/Iran-Contras-aff%C3%A4ren ). USA har stöttat tallibanerna, Iran och Irak. För att sedan anfalla dem och klassa dem som terrorister.
Guantanamo basen då, inte fan har fångarna där varken fått rättegångar eller träffa anhöriga. Ändå är det länder som Kuba som är dem onda. Konstigt..

Gäller inte bara politik. Skönhetsidial sprids också via media. Världen är verkligen (tyvärr) ett Pluss och Minus samhälle där vissa människor är plus och vissa är minus. Jag är trött på den här sjuka jävla världen. Tur den har ljusglimmtar som min Matilda, annars skulle den vara ett enda stort svart hål.

Hur ska vi någonsin kunna uppnå världsfred när vi har stormakter som USA?

M<3M

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0