Dags att..

Önska alla mina läsare God Jul och Gott Nytt År!
Jag kanske skriver nått mer inlägg innan julafton, men i fall det inte blir så, så vill jag önska er en God Jul och ett Gott Nytt År!

En sammanfattning av 2008 skulle vara på sin plats, men efter som jag har dåligt minne och det har hänt alldeles för mkt för att jag ska orka sammanfatta så mkt. Men.. 2008 har kantats av både våld och maktmissbruk och lite annat som hör världen till. Vi har fortsättning på kriget i Irak, vi har en odemokratiskt genomröstad lag kallad FRA, vi har haft oroligheter i Georgien, vi har haft finnanskrisen...jävla kapitalism.., vi har haft så jävla mkt skit så de är snart inte synd om barnen i afrika..snart är vi alla ett stort jävla U-land.

Det jag tycker år 2008 har kantats mest av är ändå maktmissbruk. Odemokratiska beslut. Både på kommunal nivå och på internationell nivå. Vi har Askersunds kommun som fattar beslut över huvudet på invånarna. Vi har USA som fortsätter vara världspolis och inte en jävel säger emot, eller jo, Kuba och andra länder. Men om man bortser från just dem här länderna som kan tänka själva, så har vi inget land som säger ifrån. Sverige spelar snällt efter USA:s noter.

Det bästa med 2008 är ändå Matilda, 26 Mars 2008 kommer alltid finnas i mitt hjärta<3 Världen må va sne, men då är det tur de finns människor som oss som ser till att de finns hoppp! Tack Älskling<3

Så, till atta människor som läser, God Jul och Ett Gott Nytt År!

(vill också meddela att jag nu oxå försökt regga mej på www.bloggvanstern.se och man där kan läsa många bra bloggar. Men vill poängtera, Det här är MINA åsikter och behöver inte innebära att Vänsterpartiet eller andra håller med mej)

M<3M

Folsktyret har blivit en myt och marknadsekonomin fortsätter sitt envälde.

Dem senaste veckorna har nyheterna om dödsoffer i Irak och mellanöstern överskuggats av den allt mer växande finanskrisen. Tycker det är förvånande att så få människor verkligen inser bakgrunden till det hela. Att det inte rör sig om något som påbörjades för 6månader sen, utan något som funnits i många, många år.
Bolåneinstitutens fall beror helt enkelt på direktörer och högt uppsatta tjänstemän som leker med flera miljoner, miljarder människors ekonomi. Sen när amerikanska folket "tvingas" betala den feta notan på 700 miljarder kronor, allt för några pampar på ett flott kontor slarvar.

Detta fick nu inte bara konsekvenser i USA, eftersom USA är en av dem ledande ekonimiska stormakterna så påverkas hela världen. Hela Island går i konkurs, storbanker och företag över hela världen hamnar i problem och staten i flera länder tvingas gå in och stötta upp, med våra, folkets pengar. Sverige är inget undantag.

Volvo är väl det företag som fått den största smällen, med flest arbetare som tvingas varslas. De är fortfarande inte dem högt uppsatta inom företagen eller bankena som behöver gå. Det är dem lägst stående, tjänstemännen och arbetarna som får ta smällen. Jag vet inte riktigt vart logiken i det ligger. Att dem som producerar produken och sliter arslet av sig hela livet är dem som alltid får sparken.

Visst kan staten gå in och rädda volvo, men vilka garantier har vi på att vi slipper se det här igen? Inga, så länge vi har marknadsekonomin så har vi en bubbla, en bubbla som kan spricka när som hellst. Var finns rättvisan? var finns logiken i att låta ett fåtal leva på oss andra? Kalla mina inlägg propaganda spridning för vänstern eller rent strunt om ni vill, men ni måste hålla med om att det är fel att världens makt inte ligger på dess invånare, utan hos ett fåtal människor med dålig insikt i männskligheten.

Juletider

Ho Ho alla (okej, ni få som läser bloggen). Det är fan inte så långt kvar till jul! Vilket är förbannat bra! Inte bara det att slippa skolan i ca 2 veckor utan för att 25 december åker jag upp till Matilda! Längtar som fan:D Ska bli jävligt underbart att fira lite jul och nyår med älsklingen<3

Tycker det är jävligt bra att de finns alternativ julmusik! Så man slipper lyssna på Wham och och peter jöback hela jävla julen! Tacka vet jag jul punk:D Gött som fan!

Nä nu ska jag lyssna på julmusik och vänta på att mor kommer hem från Sthlm:) Hade gött i juletid!

M<3M

26 blogginlägget!

Fuck the system

Börjar bli ganska reält trött på alla höjdare som leker med oss vanliga människor. Det händer tamefan överallt. Regeringen kör över oss vad det gäller lissabonfördraget ( http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2679395.ab) , politkerna i Askersunds Kommun kör över oss kommuninvånare totalt (http://www.na.se/askersund/index.asp?intId=1419654) vilket absolut inte är första gången, ska ägna ett blogginlägg åt dem vid ett senare tillfälle. Vi har på våran skola oxå ett toppstyre där det enligt mej verkar vara väldigt dålig komunikation mellan topparna-rektoerna-lärare/elever. Men det är väl som vanligt antar jag. Nu hitta jag den här länken som både är komiskt och visar bra hur demokratin inte betyder ett skit när det väl gäller: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3890408.ab
Vill snubben vara lucia, och skolan röstar fram han till det fattar jag fan inte varför rektorn ska motsätta sej, men det visar väl bara hur mkt våra åsikter är värda i dagens sjuka samhälle.

M<3M

RSS 2.0