Folsktyret har blivit en myt och marknadsekonomin fortsätter sitt envälde.

Dem senaste veckorna har nyheterna om dödsoffer i Irak och mellanöstern överskuggats av den allt mer växande finanskrisen. Tycker det är förvånande att så få människor verkligen inser bakgrunden till det hela. Att det inte rör sig om något som påbörjades för 6månader sen, utan något som funnits i många, många år.
Bolåneinstitutens fall beror helt enkelt på direktörer och högt uppsatta tjänstemän som leker med flera miljoner, miljarder människors ekonomi. Sen när amerikanska folket "tvingas" betala den feta notan på 700 miljarder kronor, allt för några pampar på ett flott kontor slarvar.

Detta fick nu inte bara konsekvenser i USA, eftersom USA är en av dem ledande ekonimiska stormakterna så påverkas hela världen. Hela Island går i konkurs, storbanker och företag över hela världen hamnar i problem och staten i flera länder tvingas gå in och stötta upp, med våra, folkets pengar. Sverige är inget undantag.

Volvo är väl det företag som fått den största smällen, med flest arbetare som tvingas varslas. De är fortfarande inte dem högt uppsatta inom företagen eller bankena som behöver gå. Det är dem lägst stående, tjänstemännen och arbetarna som får ta smällen. Jag vet inte riktigt vart logiken i det ligger. Att dem som producerar produken och sliter arslet av sig hela livet är dem som alltid får sparken.

Visst kan staten gå in och rädda volvo, men vilka garantier har vi på att vi slipper se det här igen? Inga, så länge vi har marknadsekonomin så har vi en bubbla, en bubbla som kan spricka när som hellst. Var finns rättvisan? var finns logiken i att låta ett fåtal leva på oss andra? Kalla mina inlägg propaganda spridning för vänstern eller rent strunt om ni vill, men ni måste hålla med om att det är fel att världens makt inte ligger på dess invånare, utan hos ett fåtal människor med dålig insikt i männskligheten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0