Dags att säga ifrån

Nu är det min tur att ta ställning i Israel mot Palestina. Valet är enkelt, Palestina är ett "land" som är totalt förtryckt av Israel. Israels bomber träffar i huvudsak inte Hamas-anhängare, Israels bomber träffar oskyldiga, barn. Israel släpper till och med fosfor bomber över Gaza, vilket innebär att huden på tusentals oskyldiga civila fräts sönder av dem starka kemikalierna. Läget är totalt katastrofalt ( http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3561&a=873998) endast pga Israels brist på medmännsklighet.

Israel började år 2002 ringa in hela västbanken ( http://sv.wikipedia.org/wiki/Israels_barri%C3%A4r_p%C3%A5_V%C3%A4stbanken) och alla dess invånare med en gigantisk mur. Murens syfte sades enligt Israel vara att stoppa självmordsbombare ifrån att komma in i Israel. I dagsläget sitter ca 1,5 miljoner människor innstängda på en landyta som inte är mycket större än Närke. Människorna kan varken ta sig ut eller in från västbanken.

Ända sedan Israel som stat bildades 1948 har det varit konflikter mellan araberna (som faktiskt bodde där innan Israel fick till gång till marken) och israeler, judar. Nu har den här  konflikten blivit så allvarlig att Israel, som kallar det här försvarskrig, börjat bomba sönder hela Gaza, det område som sedan länge redan är ockuperat av dem själva men där araberna, palestinierna bor. Palestinierna som alltså inte har något eget land, är ockuperade av en av världens största militär och har ingenting att sätta emot.
Israels motiv, enligt dem själva till att anfalla Gaza är att Hamas(det parti som faktiskt vann ett helt perfekt demokratiskt val) har skjutit missiler in på israelisk mark. Inget jag försvarar, men samtidigt förstår jag dem. Jag är absolut ingen anhängare av Hamas, men jag stöttar dem i motståndskampen mot Israel. Vad skulle det vara för skillnad mellan palestinska motståndsrörelsen (Hamas) och motståndsrörelser under WW2? Ingen alls enligt mej. Israel ockuperar, stänger in och nu bombar sönder ett litet landområde som befolkas av en befolkningsgrupp som drivits ifrån sitt land.
Att kalla det jag nu skrivit för antisemetism är löjligt, det är inte judarna jag föraktar, det är Israels politk!

Visa solidaritet med dem civila iGaza som får stå ut det mest fruktansvärda, världen måste visa Israel att det inte är acceptabelt!

Kämpa för Palestina!

M<3M

Kommentarer
Postat av: Petri T

Bra sammanfattat. Även jag har fått nog och anser att det är dags att visa, med sin närvaro på demonstrationer mot Israels agerande, att man inte accepterar detta barbari som pågår mot palestinierna. Håller med om att Hamas motstånd kan jämföras med motståndsrörelserna under WW2. Enligt dagens mått mätt så skulle ex. finska sissi ha räknats som terrorister för deras motstånd mot Sovjetunionen under WW2. Känns det rimligt i svenska öron? Nej, det gör det inte. Motstånd mot Israels agerande är inte antisemitism, det är självförsvar, det om något är försvarskrig. Att påstå att palestinierna och Hamas skulle kunna utrota Israel är skrattretande. Hur skulle de med handeldvapen och föga pricksäkra kort distans raketer hota ett av världens modernaste arméer, som har tillgång till konventionella vapen i överflöd, moderna anti missil system, biologiska vapen, kemiska vapen och atomvapen. Deras vapen når Iran om de så vill, medan Hamas enkla raketer når knappt över gränsen till Israel. Det är så som det sagts att Hamas vann demokratiska val, utan påpekande från valobservatörer. Om EU och USA accepterar demokratins spelregler, så är det endast för väst och för Israel att acceptera att palestinierna sa sitt och valde Hamas. Punkt slut.

2009-01-16 @ 23:27:40
URL: http:///blogg.chateau.li

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0