G20, elitens lekstuga.

G20-länderna har sitt möte i England just nu (http://sv.wikipedia.org/wiki/G20 ). Samtidigt som de sitter och diskuterar världens alla kriser, som de gör år efter år, så demonstrerar tusentals modiga människor på Londons gator. Men som vanligt utan resultat.
Hörde igår på radion att Sverige kommer de kommande åren få 300 000 arbetslösa människor, det innebär att över 10% av Sveriges befolkning som vill och kan jobba, inte får det. Anders Borg säger att han inte kan garantera mer stödpaket för han inte vill sätta Sverige i ännu svårare tider, samtidigt som det är han och hans allierade kapitalister till kollegor i alliansen som ställer till det för svenska folket. Även om problemen började globalt med alla rika direktörer som vält hela världsekonomin över ända, så har vi en regering som hellre lägger pengar på kungahusets bröllop (var ligger vinnsten i det?), än räddar SAAB pga det inte skulle bli lönsamt.

Att G20 skulle vara ett sätt att rädda världen från problem är en stor lögn. Dem störst trabbade av alla naturkatastrofer, ekonomiska ras och sjukdomsepedemier är U-länderna, som inte ens är med och diskuterar. Så länge vi har det här kapitalistiska samhället och synen på allt kommer vi aldrig uppnå någon harmoni i vare sig ekomonomin eller världen. Det är dags att sparka giribukar som Wanja Lundby-Wedin som delar ut bonusar på flera miljoner och samtidigt ska företräda ett parti och en ideologi som vill avskaffa desamma. Det är dags att förstå attt om vi någon gång ska ha ett fungerande samhälle som är rättvist och solidariskt så kan vi inte ha en allians som innehåller partier som tex KD som motarbetar allas lika värde.

Leve Socialismen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0